Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Krisztus, a menny áldásainak szíve
  2016-07-18 17:28:43, hétfő
 
  Krisztus, a menny áldásainak szíve


Ha már egyszer ott leszünk a mennyben, mi következik utána? Természetesen hálásak leszünk, hogy Krisztus minket mennybe vitt. Nem lesz szavunk leírni annak örömét, hogy saját magunk látjuk őt. De mi történik ezután? Más elfoglaltságot keresünk magunknak? Lehetséges, hogy hálát adva Krisztusnak és csodálva őt, más dolgokkal fogunk törődni, hátunk mögött hagyva őt és a menny összes látványának felfedezésére indulunk? Ha egyszer üdvözültünk, akkor befejeztük dolgunkat az Üdvözítővel?
Sosem! Ez elképzelhetetlen, mivel Krisztus a menny összes áldásának a szíve. Ennek megértésére egy pillanatra hadd lépjünk a szövetségi teológia területére. Ez kissé zavaró kifejezésnek tűnhet, de lényegében egy egyenes és felvillanyozó igazság. A szövetség az az eszköz, melyen keresztül Isten a mennybe viszi népét. A szövetség alapja a képviselet gondolata. Az embereket Isten egy szövetségi közbenjáró által kezeli, aki a mi érdekünkben jár el.
A szövetségi teológia egyik legbrilliánsabb illusztrációja Thomas Goodwintól, egy puritán lelkésztől származik. A Krisztus bemutatása című igehirdetésében elmagyarázza, hogy ,,Ádám egy közös, nyilvános személynek számít, és nem egyedülállónak vagy egyedül önmagáért létezve, hanem ő az egész emberiség képviselője, amely később belőle származott". Ebben az értelemben ő Krisztus előképe, aki szintén egy képviselő személy. Ezért mondja Pál apostol az 1Kor. 15,47-ben, hogy Ádám ,,az első ember" és Krisztus ,,a második ember". Goodwin szerint ,,úgy beszél róluk mintha semmilyen más ember nem létezett volna a földön, és a jövőben sem létezne, csupán ez a kettő. És miért? Mivel e kettő hordozza derekán levő övén az emberek fiainak többi részét."
Magunk elé tudjuk képzelni, amit Goodwin itt elénk tár? Két gigantikus óriásra gondol, az egyiket Ádámnak, a másikat Krisztusnak hívják. Mindegyik egy hatalmas ,,bőrövet" visel, amelyen milliószámra csüngnek a kis kampók. Te és én, és az egész emberiség vagy Ádám vagy Krisztus övén csüng. Nincs harmadik lehetőség, nincs más hely számunkra. Isten pedig csak Ádámon vagy Krisztuson keresztül kezel minket. Ha Ádám övén csüngsz, akkor a bűnös, bukott Ádám tapasztalatát osztod, és az Istennel való teljes kapcsolatod rajta keresztül zajlik. Ha viszont Krisztus övén csüngsz, Isten bánásmódja veled Krisztuson keresztül zajlik. Ha elfogadtad Jézust, mint Megváltódat, akkor egy masszív és jelentős átigazolásban volt részed. Maga a Mindenható leemelt az Ádám övén levő kampóról és Krisztusra akaszt. Most már egy másik Fejed van, másik közbenjáród, egy új képviselőd. Átmentél Ádámtól Krisztushoz. Bár az Isten korábban csak Ádámon keresztül kezelt, most kizárólag Krisztuson át teszi ezt. Krisztusban vagy visszafordíthatatlanul és örökre.
Ez a Krisztussal való egység az alapja a keresztyén élet minden részének. Ezért nem eshet el a hittől örökre egy igaz hívő ember. Hogyan válhatna le és veszne el az, aki Krisztus övén csüng? Szentségben való növekedésünk szíve-lelke a Krisztussal való egység, mivel megszentelődésünk a Krisztus halálával és feltámadásával történő egységünkre épül. Ez Pál érve a Róma 6-ban: ,,meghaltatok Krisztussal együtt és feltámadtatok együtt ővele. Többé nem vagytok Ádámban. Éljetek ennek megfelelően." Miért szenved Isten népe a világon? Krisztussal való egységünk miatt. Ahogyan Pál mondja: ,,bőséggel kijutott nékünk a Krisztus szenvedéseiből (2Kor. 1,5). A halál maga a lelket a testtől elválasztó kegyetlen úr, többé nem fenyegetheti Krisztussal való egységünket, mivel a hívők ,,Krisztusban aludtak el" (1Kor. 15,18). Továbbá, mi a feltámadásunk forrása? Krisztus, aki ,,zsengéjök lőn azoknak, kik elaludtak" (1Kor. 15,20). Krisztussal való egységünk teljes mértékben alapvető. Minden elmondott imádságunk és minden hozzánk érkező válasz Jézus Krisztus által van. Minden áldás, amelyet Isten biztosít és minden bocsánat, amelyben részesülünk, egyedül Krisztus által érkezik. Egyedül ő általa közelíthetünk Istenhez.
Nos, ez az egység befejeződne a mennyben? Az Atya felbontja ezt a köteléket és eltávolít az Üdvözítőtől? Vajon azt mondja majd: ,,nos, fontos volt számotokra Krisztusban lenni, amíg a Földön voltatok, de most ez már nem számít"? A kérdés magában hordozza válaszát is. Az Atya ,,megáldott minket minden lelki áldással a mennyekben a Krisztusban" (Ef. 1,3). A mennyben is ő lesz a Fej, a közbenjárónk, a képviselőnk. Hála Istennek, örökre a Megváltó övén fogunk csüngni. Thomas Boston szavaival élve: ,,mivel Krisztus és a szentek közötti egység sosem szűnik meg, örökre az Ő tagjai maradnak; a tag pedig nem képes másképpen élni, csak a Fej által ... ezért Jézus Krisztus Isten és a szentek közötti egység örök köteléke marad; ebből ered örök életük.
Csupán azért jutunk a mennybe, mert Krisztusban vagyunk. De az is igaz, hogy csak azért maradunk a mennyben, mert továbbra is Krisztusban leszünk. A dicsőségben jobban függünk majd tőle, mint valaha. Többet jelent majd ő számunkra akkor mint most.
Hadd illusztráljuk ezt a pontot két további igazsággal. (folyt. köv.)

Edward Donnelly
 
 
0 komment , kategória:  Menny és pokol  
Címkék: elképzelhetetlen, igehirdetésében, legbrilliánsabb, feltámadásával, szenvedéseiből, illusztrációja, elfoglaltságot, egyedülállónak, közelíthetünk, felvillanyozó, felfedezésére, átigazolásban, feltámadásunk, természetesen, feltámadtatok, tapasztalatát, illusztráljuk, növekedésünk, fenyegetheti, kifejezésnek, milliószámra, elmagyarázza, közbenjárónk, kapcsolatod, krisztussal, üdvözültünk, látványának, megfelelően, üdvözítővel, krisztusban, érdekünkben, befejeződne, üdvözítőtől, képviselője, képviselőnk, krisztusnak, menny áldásainak, menny összes, pillanatra hadd, szövetségi teológia, mennybe viszi, szövetség alapja, képviselet gondolata, embereket Isten, szövetségi közbenjáró, puritán lelkésztől, egész emberiség, képviselő személy, első ember”, második ember”, emberek fiainak, egyiket Ádámnak, Thomas Goodwintól, Átmentél Ádámtól Krisztushoz, Ahogyan Pál, Jézus Krisztus, Hála Istennek, Thomas Boston, Jézus Krisztus Isten, Edward Donnelly,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  A Mester kezének érintése  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  György napra  Volt egy...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Emlék  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ahogy emelkedik a rezgés...  Amit átélünk,  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Mindenünk, amink van, amit sze...  Szent György nap  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Miért nem menti meg Jézus...  Gaál Viktor gondolata  A Föld napja  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Szent György napi hiedelmek, s...  Esti kép  Az elfogadásnak...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  William Shakespeare idézet  Gaál Viktor gondolata  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Semmit ne higgy el  Sokkal bölcsebb a természet,  képre írva  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  A fák lelke  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  S a dalok tanulsága  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Emlék  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Emlék  Szent György napi hiedelmek, s... 
Bejegyzés Címkék
menny áldásainak, menny összes, pillanatra hadd, szövetségi teológia, mennybe viszi, szövetség alapja, képviselet gondolata, embereket Isten, szövetségi közbenjáró, puritán lelkésztől, egész emberiség, képviselő személy, első ember&#8221, második ember&#8221, emberek fiainak, egyiket Ádámnak, másikat Krisztusnak, hatalmas &#8222, másik Fejed, keresztyén élet, hittől örökre, igaz hívő, halál maga, testtől elválasztó, hívők &#8222, feltámadásunk forrása, egység befejeződne, kérdés magában, szentek közötti, dicsőségben jobban, elképzelhetetlen, igehirdetésében, legbrilliánsabb, feltámadásával, szenvedéseiből, illusztrációja, elfoglaltságot, egyedülállónak, közelíthetünk, felvillanyozó, felfedezésére, átigazolásban, feltámadásunk, természetesen, feltámadtatok, tapasztalatát, illusztráljuk, növekedésünk, fenyegetheti, kifejezésnek, milliószámra, elmagyarázza, közbenjárónk, kapcsolatod, krisztussal, üdvözültünk, látványának, megfelelően, üdvözítővel, krisztusban, érdekünkben, befejeződne, üdvözítőtől, képviselője, képviselőnk, krisztusnak, egységünket, meghaltatok, részesülünk, megértésére, dicsőségben, megváltódat, krisztushoz, közbenjáród, szentségben, egységünkre, származott, szövetségi, területére, lehetséges, mennyekben, bemutatása, személynek, mindenható, pillanatra, krisztusra, lényegében, képviselőd, keresztyén, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7254
  • e Hét: 41030
  • e Hónap: 70342
  • e Év: 258144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.